La història de l'UE Petra

Si bé, segons consta a les actes municipals de l’ajuntament, a les festes patronals del nostre poble ja s’havien jugat partits, el futbol neix al nostre poble l’any 1926 i és quan, de forma organitzada,  es va iniciar la competició esportiva. El primer president va ser en Jaume Oliver, metge de professió, que segurament es va aficionar durant els anys que va estudiar a Barcelona.

Al principi  només es jugaven partits  entre els pobles veïns i eren els mateixos jugadors i aficionats que els organitzaven.

Abans de la guerra civil  ja es jugaven partits a nivell de tot Mallorca; l’activitat es  va acabar quan va esclatar la guerra civil. Aleshores tots els joves en edat  per jugar varen haver d’anar a l’exercit i a la guerra. Acabada la guerra civil espanyola, va esclatar la II guerra mundial i els joves varen haver de fer el servei militar fins acabada aquesta guerra, l’any 1945.

 

 

A partir de la temporada 1946/1947 es va reiniciar l’activitat futbolera i que ha tingut continuïtat , amb petits  parèntesis, fins al dia d’avui

Posteriorment, a partir de la dècada de 1950 el futbol va haver de competir amb les curses ciclistes de pista. Es va construir la voltadora  al lloc on hi ha el camp de futbol actual i, al mig d’aquesta,  hi havia un camp de futbol de petites dimensions.

La temporada 1958/1959 es va llevar la voltadora i es va ampliar el camp de futbol.  Entre la temporada de 1958 a la 1962  va jugar la Hispanidad que va competir al campionat d’Espanya d’aficionats,  al proclamar-se campió de Balears,  i va ser eliminat pel Barcelona. Era l’any 1962 i aquest any va desaparèixer el futbol.

La temporada 1965/1966, amb un equip d’infantils, es va tornar reiniciar el futbol al poble i l’any 1967 ja hi havia, també, un equip de grans que   ha persistit fins a l’actualitat, jugant a II regional, I regional i molts d’anys a preferent.

Després de noranta anys d’història, la U.E. Petra ha pujat a 3ª divisió la temporada 2016/17, posant la cirereta al pastis de la commemoració del 90è aniversari de la fundació del club.